Pauzeknop

Cabral neemt een tussenjaar

Cabral neemt een tussenjaar.  Dat klinkt heerlijk, maar het is natuurlijk ook een beetje jammer. Dit tussenjaar is namelijk uit nood geboren, omdat er minder mensen een tof leerjaar op Cabral nodig hadden. In dit bijzondere Coronajaar waren namelijk de meeste leerlingen van de normale middelbare scholen óf over óf geslaagd, omdat het eindexamen was komen te vervallen. Dat heeft tot gevolg dat veel minder mensen op zoek zijn gegaan naar een leuker eindexamenjaar.

En nu dan?

Ja, waar laten we Marijke? Marijke zetten we eerst even met een boekje in de tuin. Gaat ze lekker lezen. Maakt ze haar hoofd leeg, zodat er weer ruimte is voor nieuwe ideeën of verbeteringen van het concept Cabral. Want áls we doorgaan met examens in 2021, dan graag niet meer met mondelinge staatsexamens in juli en augustus, maar met eigen schoolexamens. Zijn we eerder klaar en niet meer afhankelijk van anderen. Lekker vrij.

En straks dan?

Het kan zijn dat we aankomend jaar trainingen aanbieden met betrekking tot vragen als: Wie ben ik? Wat zijn mijn talenten? En waar(toe) wil ik die inzetten? Trainingen in persoonlijk leiderschap, het vertellen van je eigen verhaal, spreken voor publiek, het vinden van je ideale leer- of werkomgeving, ondernemerschap in het uitvoeren van je dromen. Het kan ook zijn dat er iets volkomen anders op ons pad komt.

En hoe voelt dat dan?

We hebben de afgelopen Cabraljaren super veel geleerd én heeel hard genoten van deze leergemeenschap, waar niet docenten, maar leerlingen met de sleutel en de pinpas van de school rondliepen. Waarin ze zelf kwamen aanzetten met lesplannen, marketingideeën en aankleding, als krijtbordverf, koelkast, tosti ijzer, bal, muziek, bank, planten. Vier verrukkelijke jaren, die we niet hadden willen missen.

We gaan in vreugde en dankbaarheid. Dankbaar voor het vertrouwen van leerlingen en ouders die in zee durfden te gaan met dit eigenwijze onderwijsconcept, dat ervan uitgaat dat geluk leidt tot succes en niet andersom. Waar blijheid en hard werken hand in hand konden gaan. Dankbaar voor docenten en trainers die hun bijdrage wilden leveren aan de ontwikkeling van kennis en talent en die óók open stonden voor leren.

Wat een heerlijke mensen hebben ons omringd. Sommige studenten en docenten kwamen voor 1 training of 1 vak voor 1 jaar. Anderen kwamen vaker en voor meerdere jaren. Hoe vaak en veel iemand er was, het maakte voor het gevoel niet uit. Elke student en docent bleek een Cabraller. Dat hebben we als magisch ervaren.

We weten niet wat er gaat gebeuren nu we deze pauzeknop hebben ingedrukt.

We zijn benieuwd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *