Het Cabral Instituut 18-19 is weer van start!

We zijn er weer! Cabral is van start met een verrukkelijke lichting! We hebben een nieuwe groep jongeren gevonden die eindexamen komt doen, deelcertificaten haalt, dromen najaagt, persoonlijk leiderschap ontwikkelt, leert kritisch te denken. En wat dies meer zij.

We hebben een bijzondere groep individuen uit Amsterdam en ook weer van ver daarbuiten (Hoezo helemaal uit Delft?) bereid gevonden naar ons toe te komen. Om samen te gaan leren. Om op avontuur te gaan naar de mogelijkheid om diploma in 1 jaar op een leukere manier te beleven. Want ook bij ons moet je slagen voor diploma en ook dingen leren die jij soms, of vaak, niet echt interessant vindt.

Oude Cabral kernwaarden

Wat genieten ze van elkaar. Deze Cabrallers geloven in elkaars motivatie en dat helpt hen nu al om ook straks door te kunnen gaan als het moeilijk wordt, want dat gaat het zeker ook worden.

Zij genieten van elkaars verschillen en eigenaardigheden. Ze hebben het zelfs letterlijk uitgesproken toen we het over de kernwaarden van Cabral gingen hebben. En het leuke was dat ze direct de kernwaarden van de eerste lichting Cabrallers beschreven. Die zagen, voelden hetzelfde als zij weer nu, aan de start van een nieuw examenjaar. We kijken met humor, openheid, nieuwsgierigheid, respect, doelgerichtheid, denkend in mogelijkheden, naar onze omgeving, onszelf en elkaar.

Nieuwe inbreng

Wat genieten wij hiervan, van dit moment, deze groep. Er komen nieuwe zaken Cabral binnen, een polaroidcamera voor alle ontwikkelingsposters. Een nieuwe bank. Ze bedachten dat we te weinig bank hadden en binnen een paar uur stond er met 50 euro, 7 man sjouwen en heel veel zweet, een nieuwe bank te pronken in de zaal.

Er zijn anti-stress balletjes (waar komen die opeens vandaan) ideeën voor pantoffels, nieuwe whattsappgroepen, krijtbordverf, nieuw corveerooster, andere indeling, andere geluiden, wensen, dromen, Harry Pottershirts, Twitch. Bijna de helft van de populatie is vrouw. Dat is erg nieuw! Bovendien wordt sport een vast onderdeel van het programma, net als de inspiratiemomenten. Mindfullness en ademhalingsoefeningen worden op hun verlanglijst gezet. Dat gaan we inbrengen. We kunnen niet wachten om met ze aan de slag te gaan. En dat doen we dan ook niet. Hop, daar gaan we het diepe in, van planningen vol natuurkunde en wiskunde. Realistische planningen waar ook genieten in is opgenomen.

Daar gaan we dan! De nieuwe lichting in! To infinity and beyond ;

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *